Een testrit met de Dacia Logan MCV

Dacia Logan MCVAfgelopen week hebben we een proefrit gemaakt met een Dacia Logan MCV en natuurlijk heb ik jullie input daarbij meegenomen. Met zijn drieën maakten we een ritje in de MCV 1.6 90 PK van Renault Badhoevedorp. Alledrie zaten we korte tijd achter het stuur en we noteerden de volgende kenmerken:

Voordelen:
– Zeer ruime auto
– Ook op de derde rij (waar facultatief twee stoeltjes geplaatst kunnen worden) zit je nog ruim en comfortabel; misschien zelfs beter dan op de tweede rij (de achterbank).
– Met iemand van mijn lengte (1.84 meter) achter het stuur is erachter genoeg ruimte voor een maxicosi. Voor een volwassen persoon is een lange rit op de achterbank wellicht wat krapjes.
– Er is ruimte in het portier om je linkerarm tijdens het rijden te laten rusten.
– Hij rijdt soepel en schakelt gemakkelijk.

Zaken waar ik aan moest wennen:
– De achterklep bestaat uit twee deurtjes die afzonderlijk geopend worden. Als gevolg daarvan zie je in je achteruitkijkspiegel een dikke streep lopen die je iets minder overzicht geeft. Je moet meer op je buitenspiegels rijden.
– De dode hoek is groter dan bij een kleinere personenwagen.

Wat ons verder opviel:
– Je kunt 60km/h rijden in zijn vijf en dan trekt hij nog steeds op. Als je daarentegen 100km/h in zijn vier rijdt en je geeft vol gas dan ‘spuit’ de auto niet weg.
– Het rempedaal zit wat ver naar voren en bij het bewegen van mijn voet van het gas- naar het rempedaal stootte ik er tegenaan in plaats van dat ik mijn voet erop legde. De anderen twee testrijders ondervonden dit euvel echter niet.
– Het stuur is niet in hoogte verstelbaar; de rijderstoel alleen in de duurdere versies.

In de reclame wordt de Dacia Logan MCV weggezet als een auto voor slechts 10.000 euro. Met enkele gewone opties (rijklaarmaken, metallic lak, radio-cd-speler, airco, dakrails en bagage-afdekhoes en een iets krachtige motor, 1.6 i.p.v. 1.4) zaten we al pardoes op 14.400 euro. Met een levertijd van minstens 6 maanden kwamen wij tot de conclusie dat we het nog even aankijken.