Eten bij Club 11

Gisteren hebben we gedineerd in Club 11. Club 11 zit op de elfde verdieping van het oude PTT-gebouw bij Amsterdam CS. Dit gebouw gaat tezijnertijd gestript worden en krijgt een nieuwe bestemming, maar omdat het Stedelijk Museum er tijdelijk in gevestigd is, zit ook Club 11 nog wel een, twee jaartjes op deze unieke plek.

Uniek, omdat het uitzicht magnifiek is. Vanaf de elfde verdieping kun je namelijk over de hele stad uitkijken, zelfs de toren van Schiphol is zichtbaar. Tijdens het eten zie je de zon ondergaan. Onder je schuiven de treinen langzaam het Centraal Station binnen, terwijl de lucht roze kleurt en de bouwkranen op het Westerdokseiland hier donker tegen afsteken.

Het eten is trouwens ook OK. Voor 33 euro heb je een driegangenmenu. Ik nam de vegetarische variant met een tomatenquiche als voorafje (de paar plukjes sla hierbij waren lekker scherp aangemaakt) en een komijnenpappardelle als hoofdgerecht. Vooral de verse spinazie hiervan smaakte erg goed. M. at vis en was hierover minder te spreken, maar zij voelde zich gisteren niet helemaal 100%.

Het toetje dat bestond uit drie verschillende parfaits, was mij wat te machtig; had ik me maar wat meer ingehouden bij het brood dat op tafel verscheen bij onze aankomst…