Koffiedrinken bij Latei

Het Parool publiceert deze zomer 8 kroegentochten langs opmerkelijke cafés in Amsterdam. Afgelopen zaterdag was de hippe kroegentocht aan de beurt. In dat artikel werd café Latei op de Zeedijk geroemd om zijn koffie. Als je daar eenmaal koffie gedronken zou hebben, zou je nooit meer ergens anders naar toe willen. Ik ging er meteen naar toe.

Latei is geen pijpenla, maar een miniscule bezemkast, een poppenkast eigenlijk, op de Zeedijk, vlakbij de Nieuwmarkt. Je loopt er zo voorbij. Op de begane grond staan drie tafeltjes. Als je daaraan plaatsneemt, zit je per definie anderen in de weg. Een trappetje brengt je naar een soort entresol. Daar is het helemaal lachen, want als je langer bent dan 1,75 meter stoot je je kop!

Affijn, als je eenmaal zit heb je daar geen last meer van. De koffiekaart is niet bijzonder uitgebreid. Ik bestelde een koffie verkeerd large. Die smaakte prima, geen kwaad woord daarover. Als je volle in plaats van halfvolle melk gebruikt, laat je direct 90% van de concurrentie achter je. De verkeerd van mijn moeder smaakt beter, maar ja, die drijft weer geen café…

    » Latei (leuke retro website – kijken!)