Lekker rijden met Greenwheels, en weer stilstaan

In onze zoektocht naar auto’s hebben we voorlopig besloten er geen een te kopen. Voor de grotere ritten huurden we al bij Europcar, voor de kleine ritjes hebben sinds kort een abonnement bij Greenwheels. Vandaag hadden we een verjaardag in Zuidoost, een mooie gelegenheid om dat Greenwheels eens uit te proberen.

Greenwheels autoIk weet niet wie precies de doelgroep van Greenwheels is, maar gezinnen zijn het zeker niet. Het kost namelijk aardig wat moeite om met zijn vieren (met een kinderzitje en een maxi-cosi) plaats te nemen in een Peugeot 206. Met opgetrokken knieën stuurde ik het wagentje naar het verjaardagsfeestje.

Op de terugweg begon het feest pas echt. We waren koud vertrokken of alle controlelampjes begonnen te knipperen en de melding “S T O P” verscheen indrukwekkend op het display. Alle meters stonden op nul, dus we gooiden er eerst maar wat benzine in. De melding STOP bleef staan.

Ik belde Greenwheels op en werd een minuut of tien in de wacht gezet. Op een snikheet parkeerterreintje bij een Shellpomp, met een huilende baby en een zwetende peuter achterin, is dat niet echt fijn. Toen ik eindelijk een meisje aan de lijn kreeg, zei zij doodleuk: “Oh, alle metertjes doen het niet meer? En u rijdt in een 206? Gewoon even tien minuten de motor uitzetten en het nogmaals proberen. Dit is een bekend probleem, Peugeot werkt er aan!”

In de auto steeg de temperatuur naar 40 graden. Maar na 10 minuten wachten gaf de auto nog steeds geen sjoege. Weer Greenwheels bellen, weer te horen krijgen dat we 10 minuten moeten wachten: “Over enkele minuten bel ik u terug!”

Na deze pauze deed de auto het opeens weer, dat geeft vertrouwen! Een half uur te laat kwamen we bij de standplaats (het plein om de hoek, dat is wel handig!) aanrijden. We geven Greenwheels nog één kans. Anders wordt het toch een Dacia???