Pianeta Terra

Deze week kennen S. en ik elkaar 7 jaar en dat besloten we te vieren met een romantisch diner voor twee. Op de website van Wakker Dier zochten we een leuk restaurantje uit: Pianeta Terra in de Beulingstraat. Toen wij elkaar net kenden waren we hier ook al eens uit eten geweest, maar de toko heette toen nog Les quattre papillons.

Helaas voor ons waren gisteren in Pianeta Terra niet alle tafeltjes bezet. De bediening en de keuken was nu namelijk zo snel dat we na twee uur alweer buiten stonden, met een amuse en een driegangendiner met koffie toe in de maag.

Het dagmenu bestond uit diverse visgerechten en hoewel ik eigenlijk helemaal niet dol ben op vis liet ik het me toch aansmeren. Het voorgerecht van tagliatelle met sint-jacobsschelpen was met echt te vissig, maar ja, eigen schuld, dikke bult. Het hoofdgerecht van zwaardvis was erg lekker maar hier en daar een beetje te rauw voor zwangere vrouwen. Het toetje behelste een chocoladesouflé en alleen daarvoor zou ik iedere week terugkeren naar Pianeta Terra!

Pianeta Terra wordt door Wakker Dier een diervriendelijk restaurant genoemd. Ik vraag me af op basis waarvan? Op de menukaart staat maar één vegetarisch gerecht en van de zwaardvis ontdekte ik later dat deze volgens de vis-a-card van Greenpeace op de rode lijst staat.