Dubieuze sliding haalt fietsende Marnixbadbezoeker onderuit

Natuurlijk, het nieuwe Marnixbad is prachtig. Weliswaar kwam vorige week bijna een jacuzzi op de tweede verdieping door de vloer naar beneden zetten en OK, de eerste uitbater van het Marnixbadcafé is al failliet, maar dat kunnen opstartprobleempjes geweest zijn. Dat het ge-etter met de electronische kastjes na vijf maanden nog altijd voortduurt is opmerkelijk, maar hopelijk komt ook daar voor het einde van 2009 een oplossing voor.

Maar wat vandaag mijn sokken uit mijn schoenen blies was de verbijsterende ontdekking dat alle fietsenrekken aan de zijkant van het zwembad verwijderd zijn, terwijl aan de voorgevel briefjes opgehangen zijn met de mededeling dat fietsen “alleen bij Gerbo” gestald mogen worden. Gerbo?

Gerbo is de ondergrondse fietsenstalling van het Marnixbad die deze week geopend is. Hier kun je voor 50 cent je fiets stallen. Goed initiatief! Als je een dure fiets hebt, wil je die natuurlijk graag niet op straat, maar in de stalling kwijt. Maar waarom iedereen gelijk zijn fiets in die zutstalling van Grrrbo moet plaatsen is mij volkomen onduidelijk. Het is pure fietsmaffia om in de wijde omtrek van het bad parkeren onmogelijk te maken en vervolgens een betaalde stalling te openen! Het meest bizarre is natuurlijk dat de rekken achter het bad speciaal verwijderd zijn om de achteloze sporter in de armen te drijven van de stallende zeeduivels!

Alweer is het tijd voor axie! Laat je voornaam en de email van je goudvis achter in de reactietool, zodat we binnenkort met ons eisenpakket onder rode baniers op kunnen trekken naar het Marnixbad. Onbegrijpelijk dat in een stad die geregeerd wordt door een coalitie van GroenLinks en de PvdA, huurwoningen plaats moeten maken voor hotelketens en fietsers het centrum uitgejaagd worden. Boehoe!

Update 6 april 2007:
Inmiddels blijkt dat bezoekers van het Marnixbad op vertoon van hun kaartje of hun bandje gratis gebruik mogen maken van de fietsenstalling!