Help, mijn draadloos netwerk is niet krachtig genoeg

En verdomd, ik kreeg een iPad kado. Een gegeven paard kijk je niet in de bek, en bovendien is het fantastisch speelgoed. Al gauw ontdekte ik dat mijn draadloze netwerk in huis niet sterk genoeg was. De router beneden in de gangkast (een Speedtouch ST780) en de iPad boven op de bank konden elkaar niet zien. Als ik boven op mijn iPad de mail wilde checken moest ik in het trapgat gaan staan.

Ik had iets nodig om het wifisignaal van de router te versterken. Er bestaan wifiversterkers (die ontvangen een draadloos signaal en zenden dit versterkt weer uit), maar dat zijn dure apparaten die je voor niet voor onder de 100 euro kunt krijgen. Gelukkig heb ik bedrading lopen van de router beneden naar mijn PC boven. Ik dacht simpel: ik hoef daar boven alleen nog maar een tweede router tussen te zetten. Op naar de computerwinkel.

Een medewerker van MyCom hoorde mijn verhaal aan en had de oplossing: hij smeerde mij een Wireless Access Point van Linksys aan (de WAP610n). Eenmaal thuis bleek dat ik deze niet kon niet installeren, omdat ik niet over een Windowscomputer met een wireless adapter beschikte. Ik heb een hele meuk aan technische zooi staan om mee te internetten, maar voor de Linksys was deze configuratie niet voldoende:
– Wired Windows Vista desktop
– Wireless Ubuntu 10.10 laptop
– Wireless iPad
– Wireless iPhone 3GS.

Ik belde met de kundige helpdesk van MyCom en die raadde mij een wireless “300-N” router aan. Goed, prima, ik terug naar de winkel. Ik ruilde mijn Linksys om voor een wireless 300N router van Sitecom. Eenmaal thuis plaatste ik boven een de wireless 300N router. Dat was nog eens een sterk staaltje plug and play, twee kabels aansluiten en het werkt gewoon! En jawel, alle wireless apparaten ontvangen nu een sterk signaal. Sterker nog, het signaal beneden is ook nog krachtig genoeg, dus ik kon mijn originele wireless router helemaal uitzetten.