MyCom vs. Paradigit (mijn laatste computer bij MyCom?)

Ik had dus een nieuwe computer nodig en na enig rondstruinen eindigde ik bij twee computerwinkels bij mij in de buurt: Paradigit en MyCom. Mijn laatste drie systemen komen bij MyCom vandaan, dus Paradigit begon al met een achterstand. Toch werd ik daar uitstekend geholpen en na een half uurtje praten liep ik met een mooie offerte de deur uit.

Bij MyCom had ik een hannes aan de balie, die weinig tijd voor me had, me snel een standaardsysteem door de strot wilde duwen, en me afwimpelde met een veel te hoge offerte toen ik aangaf meer in maatwerk geïnteresseerd te zijn.

Hoewel Paradigit iets goedkoper was, zat ik bij hun aanbieding met drie zaken in mijn maag:
1. Ik zou twee weken op de PC moeten wachten;
2. Ik moest hem in de winkel afhalen, hij kon niet bezorgd worden;
3. Een oude harde schijf van 200GB die ik nog had liggen, konden ze niet voor mij inbouwen.

Twee dagen later probeerde ik het daarom nog eens bij MyCom en nu werd ik keurig geholpen door een jongeman met verstand van zaken. Zo leek het. Op woensdag stelden we samen een systeem samen, dat volgens hem donderdag geassembleerd en dan direct afgeleverd zou kunnen worden. Ik bestelde de PC.

Toen ik donderdagmiddag opbelde met de vraag hoe het er mee stond, kreeg ik te horen dat er een verkeerde koeler in mijn bestelling was opgenomen. Een andere, die wel paste op mijn moederbord, zou vrijdag binnenkomen. Of ik daar op wilde wachten? Ja natuurlijk, zei ik, want het belang van een koeler hoeft mij niemand na de meltdown van vorige week meer bij te brengen. Maar waarom hebben jullie mij niet gebeld, vroeg ik mij af.

Vrijdag weer geen belletje van MyCom, dus ik bel hun om 5 uur op. Een vaag verhaal over drivers voor het moederbord die niet up-to-date waren en de site van Asus die er uit lag.

Omdat de klant op de hoogte houden blijkbaar niet MyComs sterkste kant is, bel ik na een nieuwe stilte zaterdagmiddag opnieuw op met de vraag of ik mijn PC nu tegemoet kan zien? Inmiddels blijken ze overgegaan te zijn tot het inbouwen van een ander moederbord, omdat ze de eerste niet aan de praat kregen. “20 euro goedkoper, meneer!” Maar als het me puur om het geld te doen was zou ik natuurlijk nooit een maatwerk-PC bij MyCom besteld hebben…

Ze beloven me binnen een uur terug te bellen, maar doen het niet. ‘s Middags om vier uur heb ik het voor deze dag alweer opgegeven en ik sta op het punt om naar een feestje te gaan, als ik besluit om toch maar even te bellen om de onzekerheid weg te nemen. “Meneer, uw systeem is juist klaar, hij kan over drie kwartier bezorgd worden!”

Ik bel het feestje af en ga zitten wachten. Om kwart voor zes is er nog geen PC geleverd en de MyCom is inmiddels dicht. Als ik mijn mobieltje check, die ik in mijn jaszak had laten zitten, blijkt MyCom mij zowaar gebeld te hebben. De voicemail meldt dat de bezorger een auto-ongeluk gehad heeft en ondervraagd werd door de politie, ofzo. De PC was terug bij MyCom. Maandag nemen ze contact met mij op…