Word je zelf automatisch in de CC geplaatst? (Thunderbird)

English summary below.

Mega-irritant! Hebben meerdere Thunderbirdgebruikers hier last van? Iedere keer als ik een reply to all doe, word ik zelf ook aan de CC-lijst toegevoegd. Wat een onzin! Dat wil ik helemaal niet! Waarom op alles mijzelf CC’en? (Dit gedrag lijkt overigens alleen op te treden als je meerdere mail accounts hebt, en heb de default account gewijzigd hebt in een later toegevoegd account.)

Sinds jaar en dag struin ik daarom internetfora af op zoek naar een oplossing voor dit vervelende gedrag, maar ik stuitte nooit op een oplossing. Totdat ik van de week een beetje zat te pielen in de Config Editor en opeens stuitte op de Preference Name “mail.identity.default.fcc“. Als je deze waarde verandert in false, is iedereen weer gelukkig!

Stap voor stap (doorlopen in versie 2.0.0.14):
1. Kies in Thunderbird voor Tools > Options.
2. Ga naar optie Advanced en daaronder het tabblad General.
3. Klik op Config Editor…
4. Typ in het veld Filter “default.fcc“.
5. Dubbelklik op de naam “mail.identity.default.fcc“. De waarde ‘true’ verandert nu in ‘false’. Zonder op te slaan kun je nu de venstertjes afsluiten.

In English:
If you’re fed up with CC’ing yourself every time you do a reply-to-all in Thunderbird, then open the Config Editor, search for “fcc” and change “mail.identity.default.fcc” from true to false. Done.