Fiets op je fiets en win een fiets!

Mobiliteit is de pest van de hedendaagse samenleving. Mobiliteit veroorzaakt stress, ruzies en lange rijen ongeduldig wachtende mensen op een kil station. Mobiliteit is verantwoordelijk voor grote maatschappelijke kwalen als files en milieuvervuiling.
    Projectontwikkelaars die hun kantoren aan de ene kant van de stad plannen en de woonwijken aan de andere kant, zouden gekielhaald moeten worden. (Hetzelfde geldt voor projectleiders die – ondanks de grootse mogelijkheden van het telewerken – hun medewerkers ver weg sturen naar klanten in duistere steden in het zuiden van het land!)
    Om “het draagvlak voor een duurzame en rechtvaardige wereld” te vergroten organiseert de COS Nederland (landelijke vereniging van de zestien regionale centra voor internationale samenwerking) een wedstrijd die het gebruik van de fiets naar het werk moet stimuleren. Immers, de helft van de Nederlanders woont nog geen acht kilometer van het werk, terwijl slechts een kwart de fiets pakt.
    Doe mee met de prijsvraag Fiets naar je werk en win een fiets! (Alleen, die fiets die heb je toch al? Hoe kun je anders naar je werk fietsen?)

    » Fiets naar je werk