Het muzikale kruitvat

Als snijdende wind rond het huis giert en de zware bewolking je om drie ‘s middags het licht doet ontsteken, is het tijd om een dik boek over sneeuwlandschappen te lezen. Omdat de kou over de vloer trekt, leg je zelfs een plaid over je knieën en voeten heen. Als passende achtergrondmuziek kun je dan kiezen voor “Winterdromen”, de Eerste Symfonie van Tsjaikovski.
    Niet lang geleden lagen alle symfoniën van Tsjaikovski namelijk voor een prikkie bij het Kruidvat in de schappen. De roem van het Kruidvat strekt tot in Rusland, want toen mijn vriend A.A. in mei in Nederland was kocht hij maar liefst drie cd-boxen met alle symfonieën van Sjostakovitsj. Het Kruidvat organiseert zelfs concerten in het Concertgebouw!
    Als je je ervoor schaamt om tussen het gepeupel bij de drogist je cd-verzameling uit te breiden, dan kun je de cd’s ook online bestellen. Wees er snel bij, want de “Winterdromen” zijn al uitverkocht!
    De Eerste Symfonie van Tsjaikovski duurt maar drie kwartier. Toch krijg je waar voor je geld, want op hetzelfde cd’tje is ook de “Ouverture 1812” geperst. Wat dat nu weer inhoudt, vertel ik de volgende keer.

    » Kruidvat Online cd-shop
    » Wat gebeurde er in het jaar 1812?