Alarm

Wie bij ons kantoor ‘s ochtends als eerste binnenkomt moet het alarm eraf halen door een 6-cijferige code in te toetsen. Doe je dat niet binnen 30 seconden, dan wordt er een particuliere beveiligingsdienst ingeschakeld. (Na 3 loze alarmen komen ze echter drie maanden niet!)

Mijn vriend M.A. te R. (UK) heeft zo’n alarm zelfs thuis op zijn eigen voordeurtje zitten. Mocht je dit systeem niet snel genoeg uitzetten dan begint er een snoeiharde sirene te loeien. Maar mocht geen van de buren de politie inschakelen, dan gebeurt er verder niets en kan de dief (mits met oordopjes in) ongestoord zijn gang gaan.

Anders gaat het er aan toe in Rusland. Vriend I.S. te Sint-P. heeft (opnieuw) een kastje aan de muur hangen waarin je een bepaalde code moet intypen. Mocht je hier echter niet tijdig en adequaat reageren, dan staan er binnen een paar minuten twee kleerkasten bewapend met uzi’s voor de deur. Nadeel van deze jongens is dat ze gewend zijn om eerst met de vuisten en pas dan met hun mond te praten.