Leersaam Maastricht

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht sleept de felbegeerde Gouden Greut van de maand mei in de wacht voor zijn moedige politieke besluiten van de afgelopen weken. Eerst durfde hij de kraan naar de failliette voetbalclub MVV dicht te draaien, daarbij honderden doorgedraaide “supporters” trotserend die menen dat gemeenschapgeld bedoelt is om falende voetballers en hun managers van riante salarissen te voorzien.
    Vervolgens pakte hij de vrijstaat Vinkenslag aan en liet drie wietplantages met de grond gelijkmaken. Dat 700 ME’ers een kamp van 125 woonwagens moesten binnenvallen omdat vorig jaar 40 schijterige agenten door de bewoners verjaagd waren, spreekt boekdelen. Het leek wel een voetbalwedstrijd!
    Ik had niet verwacht dat Maastrichtenaren het zelf voor hun burgemeester op zouden durven nemen, maar gelukkig is niets minder waar. Roel sabelde vandaag nog de woordvoerder van de Vinkenslagers neer, een zekere Scheffer Al-Sahaf. De overige Maastrichte webloggers kwebbelen vooralsnog over koetjes, kalfjes en neerstortende balkons.

    » Fansite Gerd Leers
    » Limburg is van God los