Nada Surf – The weight is a gift

Nada Surf - The weight is a giftNadat het weergaloze album “Let go” unaniem werd uitgeroepen tot elpee van het jaar 2002, waren de verwachtingen voor de opvolger van dit album direct hooggespannen. De grootste angst van menig muziekliefhebber was dat Nada Surf nu het album zou laten verschijnen “dat alle andere albums overbodig maakt” en dus het einde van de muziekgeschiedenis zou markeren.

Godzijdank is “The weight is a gift” niet dit alles verpletterende album geworden. Natuurlijk, het is bij vlagen briljant en onnavolgbaar, maar uiteindelijk is het misschien zelfs niet zo goed als Let go

Op de radio werd Nada Surfs huidige hit Always Love aan een kritische blik onderworpen en men trok twee conclusies:
1. De zang van Nada Surf gaat steeds meer lijken op die van Neil Tennant van de Pet Shop Boys.
2. Always Love leunt wel heel erg sterk op het nummer Blonde On Blonde van het album Let Go.

Waar alle nummers op Let Go nog een perfecte symbiose vormden is de samenhang op The weight is a gift iets verder te zoeken. Een nieuwe, positieve ontwikkeling is evenwel dat de muziek van Nada Surf steeds ijler wordt en sommige nummers steeds meer lijken te vervluchtigen. Daarmee is Nada Surf anno 2005 de Sigur Ros van de popmuziek aan het worden!

Update: (22 oktober 2005)
In verband met excessieve spamming op dit artikel is de reageerfunctie gesloten. Stuur een bericht als je iets leuks te zeggen hebt!