Assen deel 2

De vakantie van 2011 is geboekt: 2 weken Assen. Vier weken geleden kreeg is opeens weer last van mijn lies, mijn rechterlies dit keer. Voor mensen met heupdysplasie is liespijn een zeer duidelijk signaal, ik maakte direct een afspraak met een orthopeed in het OLVG.

De efficiëntie in het OLVG laat niets te wensen over. Een afspraak met een orthopeed? De bijbehorende röntgenfoto’s worden direct ingepland. Mooie plaatjes zijn dat toch, röntgenfoto’s. Veel persoonlijker kan het niet zijn, en tegelijkertijd is het zo absurd onwerkelijk en ver weg. Kijk die schroeven daar nou zitten, is dat mijn heup?

Het lachen ging gauw over. De arts meende duidelijk te kunnen zien dat de rechterheupkop in de afgelopen drie jaar versleten was en ook leek er minder kraakbeen te zitten tussen de kop en de kom. Dat zou direct de toegenomen liespijn kunnen verklaren. Echter, een spierscheur of een slijmbeursontsteking behoren ook tot de weinig opwekkende mogelijkheden.

Omdat de “complexe situatie” om nadere duiding van een echte specialist vroeg, heb ik over een maand een nieuwe afspraak, maar ik heb mijn conclusie al getrokken, de vakantie in 2011 wordt twee weekjes Assen…