Bijna 4 maanden verder

Vandaag had ik mijn 4-maandencontrole in Assen. Die begon natuurlijk met een röntgenfoto van de heup. De arts concludeerde aan de hand hiervan dat het bot nu volledig is aangegroeid en er goed uitzag. De pijn die ik de hele maand juli bij het lopen gevoeld heb, zou verklaard kunnen worden door spontane botafzetting op de heup. Inmiddels is de heup overigens helemaal intact.

De revalidatie van deze heup is op geen enkele manier te vergelijken met mijn vorige operatie. De dokter benadrukte dat iedereen in zijn eigen tempo revalideert, maar dat een termijn van zes maanden heel gebruikelijk is. Mijn fysiotherapeut denkt nog zeker een maand nodig te hebben om mij goed te laten lopen en dan ben ik alweer 5 maanden onderweg. Momenteel loop ik langere stukken (van zo’n kilometer) nog met krukken, maar op de loopband bij de fysio loop ik 8 minuten zonder krukken. Dat is natuurlijk wel een erg constante, gecontroleerde en veilige omgeving zonder afleiding, maar de komende weken moet dat uitgebouwd kunnen worden naar buiten lopen zonder krukken.

De afgelopen week heb ik mijn thuiswerkuren uitgebouwd van 2 naar 4 uur per dag. Zo bleef er genoeg tijd over voor fysiotherapie, thuisoefeningen en zwemmen. Inmiddels benader ik met zwemmen het niveau van voor de operatie en binnenkort kan ik de training bij mijn eigen club hervatten. Daarom denk ik dat ik binnen afzienbare tijd weer op kantoor ga werken en alleen nog wat uurtjes voor fysiotherapie hoef in te calculeren.