De vierde week

Een nieuwe week, een nieuwe klacht. De afgelopen week heb ik veel last gehad van rugpijn. Na mijn eerste operatie heb ik hier ook vele maanden last van gehad, dus hier zit ik niet echt op te wachten. Mijn fysiotherapeut denkt dat het komt door a) compensatie, ik leun te veel over links, omdat ik mijn rechterbeen niet mag belasten en b) het krukkenlopen, waardoor mijn rug niet soepel meescharniert in het looppatroon. Gelukkig heb ik extra oefeningen opgekregen die mijn rug soepel houden en de pijn verminderen.

Extra oefeningen is sowieso het toverwoord. Inmiddels doe ik drie maal daags 12 verschillende been- en rugoefeningen. Tot imposante spieropbouw leidt deze training echter niet. Nu alle wondvocht uit mijn geopereerde been getrokken is, is duidelijk zichtbaar dat mijn rechterbeen een stuk dunner is dan het linker.

Naast de oefeningen zit ik ook op de hometrainer, 3 x 8 minuten momenteel, en probeer ik elke dag buiten een rondje te lopen. Op Runkeeper kun je me in de gaten houden. Hecht niet al te veel waarde aan de daar genoemde afstanden. Runkeeper denkt dat ik bij elk loopje de gracht overzwem of vreemde zigzagbewegingen maak over het plein (terwijl ik geen druppel alcohol drink). Runkeeper heeft al gauw een afwijking van 200 tot 400 meter, en dat is best veel als je in totaal 300 meter aflegt…