Week 8: Olympisch trainingsschema

Na de mededeling van vorige week dat ik mijn heup volledig mocht belasten, hoopte ik in korte tijd mijn trainingschema’s op olympisch niveau te kunnen brengen. Dat viel tegen. Al ruim een week word ik geteisterd door rugpijnen, die optreden na fysieke inspanning, maar vooral na het fietsen op de hometrainer. Mijn fysiotherapeuten wuiven het weg als logische compensatiepijn. Als mijn rug mij hindert bij het fietsen, moet ik maar wat korter rijden, maar dan op een zwaarder verzet. Dat doe ik nu, en juist vandaag heb ik de rijtijd op weten te trekken tot 8 minuten per keer.

Aan het front der krukken worden wel successen behaald. Binnenshuis loop ik nu met 1 kruk (buiten heb ik er nog twee onder mijn armen). Een goeie trouwens dat ik 2 fysiotherapeuten heb, want de eerste beweerde dat ik met mijn linkerkruk moest lopen (naast het geopereerde been dus), terwijl de ander vond dat het de rechterkruk moest zijn. Met alleen de linkerkruk kwam ik niet vooruit, dus de rechterkruk was de juiste. Als ik niet gecorrigeerd was, zou ik nu nog lopen strompelen.

Men vraagt mij regelmatig of ik me niet verveel en wat ik nou doe op zo’n dag. Het antwoord is simpel: oefeningen doen, lezen, tv kijken en radio luisteren. Ik ben inmiddels in mijn negende boek bezig. Verder ben ik nog steeds op zoek naar de dvd van Sense and sensibility, maar bij afwezigheid daarvan ben ik nu begonnen aan de 5 uur durende Wives and daughters, ook een Jane Austen-achtig Engels kostuumdrama. Verder heb ik deel 1 van Heimat kado gekregen, ongeveer 16 uur film. Tot slot luister ik veel radio: Kink FM, 3 voor 12’s luisterpaal, en – als er bezoek is – radio 2. Ik ben dus weer aardig op de hoogte wat er muzikaal te halen valt; morgen een top 5!