allofmp3.com bekeken en beluisterd

De beroemde Russische romanheld Ostap Bender antwoordde – als iemand hem om te veel gunsten vroeg – “Wil je soms ook mijn huissleutel erbij hebben?” Met andere woorden: als je dit van mij vraagt, neem dan alles maar.

allofmp3Dit gevoel kreeg ik een beetje toen ik mijn credit card gegevens toevertrouwde aan de Russische website www.allofmp3.com. Behalve als meesterauteurs staan Russen ook bekend als meesterhackers, dus de vraag lijkt gerechtvaardigd of je credit card bij hun wel in goede handen is. Met andere woorden: Als ik toesta om 5 dollar van mijn credit card af te schrijven, trek die overige 2495 er dan ook maar van af.

Is het risico het waard? Allofmp3.com is een geweldige site waar je tegen betaling heel veel muziek kunt downloaden. Natuurlijk niet voor die belachelijke 99 dollarcent per nummer, maar gewoon voor 1 dollarcent per MB! Omdat je zelf de kwaliteit van je mp3 kunt kiezen, bepaal je zelf de prijs van een song. Het gemiddelde liedje kost daarom op de gebruikelijke 196 kbit slechts 5 dollarcent. Daaaag iTunes! Maar zodra er dubieuze transacties met mijn credit card plaatsvinden, zal ik dat melden, en zal ik wellicht toch overgaan op iTunes.

Hoe is het aanbod? De site lijkt wat traag met het plaatsen van nieuwe hits uit het alternatieve circuit. En omdat de site van Russische oorsprong is, is het aanbod van Nederlandse underground summier. Zo zijn bijvoorbeeld de nieuwe R.E.M., Green Day, Kasabian, Razorlight en The Killers wel aanwezig, maar ontbreken Therapy?, Voicst en de 22-20’s.

Ik heb inmiddels drie albums “gekocht” op 196 kbit:
1. Inomarki – Bi-2
2. Muzyka zvezd – MultFilmy
3. End of the Century – The Ramones

De kwaliteit is prima, maar helaas is alleen de ID3_v1 en niet de ID3_v2-tag ingevuld, dus soms wordt er rommel opgestuurd naar Audioscrobbler, maar een kniesoor die daar op let.

Allofmp3.com kwam deze zomer trouwens bij de Consumentenbond naar voren als de beste muziekdownloadsite. Maar ook de Bond moest toegeven dat niet geheel duidelijk is hoe de rechten van de artiesten gerespecteerd worden.

    » allofmp3.com