Backpack

Backpack logoBackpack is een gratis online programma waarmee je diverse soorten taken kunt beheren. Het heeft handige opties zoals het aanmaken van to-do-lijstjes en schrijven van teksten. Ook kun je andere mensen uitnodigen om aan jouw “pagina” mee te werken. Op die manier kunnen andere personen inzicht krijgen in lijstjes die jij bijhoudt of meeschrijven aan jouw teksten.

Aanvankelijk kon ik niet zo snel een situatie bedenken waarin dit voordelig zou zijn, maar inmiddels heb ik diverse pagina’s aangemaakt die ik met allerlei personen deel. Samen met Strumse houd ik een boodschappenlijstje bij, met mijn collega’s van open.info.nl redigeren we elkaars artikelen en bij een klant met een strenge firewall gebruik ik Backpack om bestanden mee uit te wisselen.

De to-do-lijstjes zijn mijn favoriet, hoewel ik de laatste tijd steeds vaker de wens had om meerdere to-do-lijstjes aan één pagina te hangen en dat kon niet… Tot gisteren, want nu is ook deze slimme optie aan Backpack toegevoegd!

Backpack is een soort verzameling van handige programmaatjes op één pagina. Als je alléén een to-do-lijstje wilt bijhouden kan dit via www.tadalist.com en als je alleen een tekst wilt delen met anderen ga je naar www.writeboard.com.