In Londen

Gisteravond zijn Hansl en ik aangekomen in Londen. De Easyjetvlucht was vertraagd en de trein van Gatwick naar Londen Victoria was even duur als de vlucht, maar dat is voer voor kniesoren. Klokslag twaalven des nachts zaten we op onze kamer.

Ons hotel is een klein drama. Op het allerlaatste moment ontdekte ik dat ik in mijn spaarzaamheid een kamer met toilet op de gang geboekt had… De service is – ehm… onbeschoft? We delen de toiletten en de douche met een aantal andere kamers. Waarschijnlijk slapen daar door luiheid verrotte jongeren, want toen ik vanmorgen om kwart voor zeven in mijn onderbroek over de gang sloop, kwam ik geen hond tegen.

Waar is de badkamer?

De badkuip lekt, maar dat heeft toch eigenlijk wel zijn charme. Van het hotelbed voel je veren in je rug prikken, maar ja, dat hoort er ook een beetje bij. Extra cachet aan deze reis gaf vannacht een dronken fan van het Engelse voetbalteam. Pal onder ons hotelraam blies hij – rond een uur of twee – vijf minuten lang op zijn toeter, afgewisseld met de uitroep “England! England!”

Tot zover deze sfeerimpressie. Momenteel zitten we in een betonnen kolos in de nabijheid van de Big Ben. Saaie nerds geven saaie presentaties. Hoe laat begint het voetbal? Ik moet nog naar een supermarkt!