Primaire nieuwsberichten

Toen ik zeven jaar oud was maakte ik op Hemakladpapier een krantje: de Beertjeskrant. Het voornaamste nieuws hierin was de Tour de France, die jaar in jaar uit door mijzelf gewonnen werd. Toen ik 11 jaar was en mij verveelde op de camping in Vogelenzang, produceerde ik talloze nummers van “De Campingkrant”. Deze krant volgde een virtuele voetbalcompetitie op de voet, met de teams “Rainbow” en “Warrior” steevast aan kop.
 
Op mijn zestiende was ik dus een ervaren rot in het uitgeversvak en kon ik zonder moeite “Het Hedendaagse Gezin” – een onregelmatig verschijnend maandblad – het licht laten zien. Internet heeft de mogelijkheden verbreid, en de Primaire Berichten zijn alweer drie jaar een glossy online magazine. Primair gaat het echter om het nieuws, en niet om de presentatie. Daarom verruilt Primaire Berichten zijn magazine-lay-out voor een eenvoudige en heldere krantenstijl in drie kolommen.
 
De waarheid wil dat dit ontwerp al drie maanden klaar is. Slechts de puntjes moesten nog op de i geplaatst worden. Helaas hadden onze medewerkers maar geen tijd voor die puntjes. Omdat er binnenkort wijzigingen in de redactie verwacht worden, wordt het ontwerp toch maar aan de buitenwereld prijsgegeven. De puntjes kunnen in een later stadium toegevoegd worden.
 
Het kan zijn dat de Primaire Berichten in oudere, niet DOM-ondersteunende browsers wat vreemd wordt weergegeven. Aarzel niet joe gal hierover in de reactietool te spuien. Mocht je het oude ontwerp prefereren, dan kun je gewoon die lay-out blijven bezoeken en toevoegen aan je favorieten.