Update And Verify Your PayPal Account

Sommige mensen hebben vannacht een mailtje ontvangen dat ogenschijnlijk van internetbank PayPal afkomstig is. In het mailtje gevraagd wordt om ter verificatie van je gegevens de PayPalwebsite te bezoeken en je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Heel sneaky word je echter naar een andere site (pas op! kan virus activeren!) doorgelinkt die er precies zo uitziet als de site van PayPal. Wat er gebeurt met jouw gebruikersnaam en wachtwoord als je die eenmaal ingevoerd hebt, hoef je maar te raden…

Die andere site toont in de adresbalk van je browser niet de domeinnaam http://www.paypal.com, maar het vreemd ogende http://61.218.105.78/. Om mensen niet aan het denken te zetten, zit er evenwel een script in de pagina verborgen die als het ware een plaatje met daarin de tekst “https://www.paypal.com” over jouw adresbalk heen toont (dit script werkt alleen in Internet Explorer, en niet in Firefox).

De site http://61.218.105.78 lijkt in Taiwan geregisteerd te zijn. Knappe hackers. Het bewuste mailtje is in elk geval verstuurd aan mensen met een mailaccount bij xs4all. De PayPalsite maakt op dit moment nog geen melding van deze brute hackactie.