Verfraaide berichten

Trouwe bezoekers van de Primaire Berichten komen altijd op de hoofdpagina uit. Die is gemakkelijk te herkennen: 1. links staan onder het kopje “greut.nl” hyperlinks naar andere websites op greut.nl; 2. rechts staan onder het kopje “hot links” een aantal van mijn favoriete internetsites; 3. het midden wordt in beslag genomen door de 10 recentste Primaire Berichten.

Opvallend genoeg krijg ik de meeste bezoekers niet op deze homepage, maar op de afzonderlijke berichten. Hier komen voornamelijk eenmalige lezers terecht die door Google of Ilse naar mij toegestuurd worden. Deze lieden zijn doorgaans niet op zoek naar het “heetste” primaire bericht, maar naar informatie over bijvoorbeeld Saakasjvili, rollators, korhoenen of mzsteriax.

Voor deze lezers heb ik getracht de lay-out van het afzonderlijke primaire bericht te verbeteren, zie dit voorbeeld. Ter vergelijking: dit was het oude ontwerp.

Techniek
Hoewel het nieuwe ontwerp nog niet XHTML 1.0 Transitional is (wat ik wel beweer, maar hier wordt nog druk aan gewerkt), hoop ik dat sommige mensen eens willen kijken hoe het ontwerp in hun browser uitpakt. Op de primaire burelen is het getest onder IE6, Opera 7 en Mozilla 1.5. Ik ben vooral benieuwd naar de prestaties onder IE5.