Een sprong in het diepe

Ruim een half jaar geleden stond hier het berichtje Een nieuwe baan. Na 12 jaar verliet ik Info.nl voor de ING. Helaas moet ik constateren dat die stap mij niet helemaal gebracht heeft wat ik ervan verwachtte. Daarom heb ik besloten mijn ideeën van een half jaar geleden nog wat verder door te trekken: per 1 januari ga ik voor mijzelf beginnen!

Niet iedereen in mijn omgeving kan deze stap begrijpen. De kranten staan bol van crisisnieuws en het aantal ontslagen neemt toe. Gelukkig is er momenteel in het internetmetier weinig van een crisis te merken. Bovendien werk ik in een vakgebied dat continu in beweging is, waar je niet een per jaar op je lauweren kunt rusten en dan de draad weer op kunt pakken. Werk- of baanzekerheid is zeker in internetland een relatief begrip. Dat geldt trouwens voor meer bedrijfstakken. Mijn vader werkte 33 jaar voor dezelfde werkgever alvorens hij met vervroegd pensioen ging. Bij de ING werd ik na een half jaar al met een reorganisatie geconfronteerd. In zulke hectische tijden kun je beter niet lijdzaam afwachten.

En dan nu de voor- en nadelen van de zzp’er: zelf je opdrachten kiezen, maar geen gegarandeerd inkomen. Mijn eerste opdracht is waarschijnlijk op Schiphol-Rijk.