Mmmm, lekker gif naar binnen sabbelen

Appels in de appelboomNatuurlijk, de meeste mensen zouden gerust biologische fruit en groente willen kopen in de supermarkt. Als het niet zo belachelijk duur zou zijn. En waarom is het duur? Ben je ooit appels wezen plukken bij een biologische teler? Kost geen moer. Maar waarom moet je dan in de supermarkt de hoofdprijs betalen?

Heel eenvoudig: omdat je genaaid wordt. Omdat supermarkten stunten met de prijzen van bier en vlees, moeten zij op andere producten een hogere marge behalen. Nu komen de biologische producten in beeld. Deze hebben een exclusief, smakelijk kwaliteitskarakter, dus gooi er maar een percentage bovenop!

De minder bedeelden die dan noodgedwongen voor de gewone groente en fruit kiezen, zijn de pineut. Want opnieuw blijkt uit de jaarlijkse gifmonitor dat er te veel landbouwgif op onze dagelijke etenswaren zit. 7 procent van de onderzochte groente en fruit voldeed niet aan de normen. En die normen zijn niet overdreven streng.

Als je dan echt geen biologische producten wilt of kunt betalen, kies dan voor Nederlands waar. Dit blijkt veel vaker aan de normen te voldoen dan het voedsel dat onze Zuideuropese broeders verbouwen. Die lusten er wel gif van.

    » Schud de minister wakker!
    » Weet wat je eet