Turbo Alpina heeft een dochter!

Zoals de trouwe lezers weten hebben wij al enige jaren een adoptiekoe, Turbo Alpina. Wij adopteren haar al sinds jong kalfje via Adopteer een koe. (Adopteer een Koe streeft naar welzijn voor het vee, gezonde producten, milieuvriendelijk produceren, een goed inkomen voor de boeren en aandacht voor natuur en landschap etc.)

Vandaag kregen we het volgende mailtje van onze koe:

“Vorige week heeft jullie adoptiekoe gekalfd. Alles is heel goed gegaan en diezelfde dag nog, hebben er nog 2 koeien gekalfd. Tot op heden zitten ze bij elkaar in 1 hok: de drie kalveren en worden gezoogd door Total Touch, de moeder van Treintje.

Dit is voor ons uniek, om zo de kalveren op te voeden, het is een probeersel en zal voorlopig geen navolging hebben, omdat we er domweg niet op ingericht zijn. Tot nu toe bevalt het wel. De moeder gaat af en toe naar buiten, maar is vaak al snel weer terug om haar kalveren, want zo ziet ze dat echt, te voeden.

Ik wilde jullie dit even laten weten, het kalfje is Tinka genoemd door onze dochters. Mocht je heel erg nieuwsgierig zijn geworden zijn jullie natuurlijk van harte welkom, Tinka zal wel op ons bedrijf blijven.”

Hier een foto van de trotse moeder en haar kersverse bloedmooie dochter:

Tinka het kalfje