Kijken: bureau Van Speijk

Eindelijk eens iets leuks op tv! Talpa start a.s. zondag en nieuwe politieserie, Van Speijk. De serie handelt over het wel en wee op een politiebureau in een multiculturele wijk. De serie is opgenomen in het roemruchte Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. Vanavond is Strumse naar een voorpremière bij ons in de buurt geweest.

Primaire Berichten:
Een politieserie van Talpa. Dat zal wel niet veel soeps zijn?
Strumse:
Ik vond hem juist goed, want hij is grappig, spannend en herkenbaar. En er spelen ook nog mooie mannen en vrouwen in mee.
PB:
Een serie die zich afspeelt in een multiculturele wijk. Eén en al politiek correct geouweneel zeker?
Strumse:
Nee, juist niet. Het laat de spelletjes tussen de politiek en de politie zien, en de interne strubbelingen op het politiebureau. Ook komt er een Marokkaanse wethouder in voor. In de eerste aflevering komt er bij relletjes een Marokkaanse jongen om het leven. De wethouder zegt dan in een verklaring dat hij is neergeslagen door een politieagent met een hooliganverleden. Uiteindelijk blijkt dat de jongen aan een overdosis is gestorven.
PB:
Maar goed, de Baarsjes. Waarom zou iemand uit Steenwijkerveld hier nou naar moeten kijken?
Strumse:
Omdat het spannend en humoristisch is en de grootstedelijke problematiek toont. Heel veel problemen die in de serie voorkomen, liggen natuurlijk onder een vergrootglas, maar het zijn wel allemaal problemen die in de huidige maatschappij spelen.

Kijken dus. Elke zondag om 20.30 op Talpa.