Martin Ros moet blijven!

Er zijn weinig radioprogramma’s waar ik voor thuis blijf. Geen, beter gezegd, ook niet voor de Tros Nieuwsshow. Maar als de radio op zaterdagochtend aan staat, zetten we hem beslist harder als Martin Ros en zijn boekenrubriek voorbij komt. In zijn aanstekelijke enthousiasme bespreekt hij doorgaans zeer interessante boeken.

Het Parool berichtte onlangs dat Martin Ros mag inrukken van de ‘zenderco├Ârdinator’ van Radio 1 (met deze baan heb je ongetwijfeld een goed inkomen, maar aan de Hemelpoort heb je toch een probleem). Officieel omdat het welletjes is geweest en hij met zijn 70 jaar plaats moet maken voor jonger talent. Radio 1 moet namelijk aantrekkelijker worden voor de jongere luisteraar. (Fuck op, die hebben toch al 13 in een dozijn zenders voor zich beschikbaar??)

Wat er volgens mij werkelijk speelt is dat Martin Ros niet altijd even vriendelijke woorden over heeft voor de allochtone medemens. Hij is geneigd de dingen bij hun naam te noemen, en daar is de grootste familie van Nederland niet van gediend.

Exit Martin Ros. Laten we dan alsjeblieft hopen dat Joost Zwagerman zijn plaats mag innemen.