Piter.fm

Slavisten opgelet: de wonderen van het internet hebben onlangs een stortvloed aan Russische radiozenders bij ons gebracht! Op de website van www.moskva.fm kun je een keuze maken uit tientallen Russische radiozenders die online te beluisteren zijn.

Je kunt intunen op de uitzending die momenteel aan de gang is, maar je kunt ook, op de seconde precies naar een eerder tijdstip van de zender luisteren, of dat nou vanmorgen, gisteren, vorige week of vorige maand was. Om je te helpen het juiste moment te kiezen kun je precies zien welke song wanneer gedraaid is.

Heb je een liedje op de radio gehoord en wil je weten wat het was? Dan vul je de radiozender en het tijdstip in en moskva.fm haalt het nummer voor je op. Het is natuurlijk direct online te beluisteren.

Verzamelaars kunnen online diverse albums aanleggen die op een later willekeurig moment te beluisteren zijn. Hoor je een leuk liedje dan klik je op “добавить в сборник” en zo vult jouw album zich met jouw favoriete nummers. Ben je fan van een bepaalde band? Dan kun je met één klik het hele oeuvre van die band in een album gieten en luisteren maar! Genoeg van een bepaald nummer? Verwijder maar uit je album.

Wat een service! Zoiets zouden we in Nederland moeten hebben, maar bij ons staan de “rechten van de muziekindustrie” innovatie in de weg.

Het luisterscherm van moskva.fm

Oh, had ik al verteld dat je moskva.fm kunt koppelen aan je last.fm-profiel? Bij mij komen de laatste tijd erg veel Russische nummers voor in last.fm, want mijn favoriete radiozender is Наше радио, een zender die hoofdzakelijk alternatieve Russische popmuziek draait.

Краткий обзор: москва.фм – чудесный сервис!