…And you will know us by the trail of dead – De Melkweg

Bij de entree van de Melkweg kregen we een gratis promo-ceedeetje. Dan wordt het wel erg moeilijk om een kritisch stukje over het concert te schrijven. Dus de conclusie was gauw getrokken: dit moest wel het Concert van de Eeuw worden!
    Concert van de Eeuw, waar hadden we dat eerder gehoord? Was het niet de BRMC die ons destijds in hemelse sferen zou doen geraken? Meteen had ik gisteren een deja vu, het voorprogramma was namelijk hetzelfde als bij BRMC: The Vue. Afserveren die hap! Als de jongens van The Vue de tijd die ze nu aan de kaptafel spenderen eens zouden besteden aan een moderner gitaargeluid, dan zouden wij – argeloze bezoekers – niet tot op het bot verveeld worden door hun gedateerde deuntjes.
Dlask had de accu van zijn digicam niet opgeladen, dus vandaar een getekende sfeerschets. Klik voor meer muziekcomix op deze tekening.Godzijdank was het hierna tijd voor de Trail of Dead! Met een wurgende greep omarmden hun snerpende gitaren bij de eerste seconde het publiek en lieten hun orkaan van herrie over ons los. Wat een goeie bak herrie! In hun poging om het publiek omver te blazen sneuvelden enkele instrumenten. Tot twee keer toe moest Jason Reece het pedaal van zijn base-drum vervangen. De jongens hakten er fanatiek en energiek op los.
    De cd “Source tags and codes” is muziek voor jonge meiden, maar live laat de Trail of Dead geen spaan heel van hun commerciële pretenties. Vol enthousiasme beukte de band zich door het Concert van de Eeuw, het publiek aangenaam verbijsterd achterlatend.
    » …And you will know us by the trail of dead
    » 3 voor 12 biedt een oud concert in real audio aan