Ash – Paradiso

Een paar jaar geleden had ik Ash in de Melkweg op zien treden. Dat was een erg goed concert. Vorig jaar stonden zij ook in de Melkweg, maar was ik helaas op vakantie. Gisteren traden ze opeens in Paradiso. Zanger Tim Wheeler zei trots: “We finally graduated from the Milky Way to Paradiso!”.
    De laatste tijd maken veel bands er een gewoonte van op concerten zo nauwgezet mogelijk hun cd’s na te spelen. Ash doet aan deze trend gelukkig niet mee. Op cd komen sommige nummers wat braaf en saai over. Live speelt Ash daarentegen snoeihard de oren van je kop. Helaas liet de akoestiek van Paradiso slechts een Wall of sound horen, waarin een gitaar niet van een bas te onderscheiden viel en de zang nauwelijks hoorbaar was. In de wat rustigere nummers bleek gelukkig dat Ash wel degelijk mooi en strak kon spelen.
    Het concert van Ash raasde voort zonder uitschieters. Het lukte de heren en dame van Ash niet echt om contact te maken met het publiek. Pas in de toegift, met een onder andere een geslaagde cover van de Undertones, liep het publiek geheel warm voor de band. Omdat Tim Wheeler zowel de zang als de leadgitaar bespeelt zou een driemansband volstaan. De tweede gitaar wordt evenwel gespeeld door Charlotte Hatherley, die gisteren zodanig onder invloed was van bepaalde middelen dat haar bijdrage er feitelijk niet toe deed.
    Misschien bereikt Ash zijn oude niveau weer als de band terugkeert naar de Melkweg?
    » Ash
    » Meer muziekrecensies op Dlask