B.R.M.C. – Concert van de Eeuw

Nadat het voorprogramma knetterstoned van het podium was vertrokken, kon het “Concert van de Eeuw” beginnen. Met hun hit “Whatever happened to my rock ‘n’ roll?” had de Black Rebel Motorcycle Club al zoveel krediet opgebouwd dat de Melkweg zowaar uitverkocht was. Of dat terecht was blijft nog even de vraag.
    Hard en strak speelden de Rebels door hun kleine repetoire heen. In tegenstelling tot Ash was de Wall of Sound hier goed gedoceerd (maar wel knetterhard). De gitarist mocht mooie uitglijders over de overdrive maken, terwijl de bassist en de drummer het ritme aan een korte leiband hielden. Het vermogen om nummers “uit te spinnen” bleek helaas nog niet zo goed ontwikkeld bij het Amerikaanse trio. Soms hield een liedje opeens op, terwijl het publiek nog in trance moest geraken.
    Spraakzaam waren de Rebels ook niet echt. Twee keer een “thank you” was de enige communicatie met het publiek. Al stond je met je neus op het podium, enige bezieling viel er niet te bespeuren. Als dit het Concert van de Eeuw had moeten zijn, hoop ik dat die eeuw zeven dagen duurt.
    » Lees ook de krakende recensie op Dlask