De gelaarsde kat

Ik ga niet vaak naar de bioscoop, laat staan naar een kinderfilm, laat staan naar een 3D-movie. Het moest en zou er een keer van komen. En het werd Puss in Boots (de gelaarsde kat).

Het verhaal van de film heeft niets met het sprookje van de gelaarsde kat te maken (maar des te meer met Sjakie en de bonestaak). Gelukkig heeft de puss in boots wel de branie en het succes van het sprookjeskarakter.

Kinderen krijgen een spannend avonturenverhaal voorgeschoteld, voor de ouders is er de bonus van subtiele toespelingen en verwijzingen naar andere films. Toevallig keken de kids van de week op de tv naar Dombo, een mooi ingekleurde tekenfilm uit 1941. Wat is de techniek sindsdien vooruitgesneld! De animaties en effecten vond ik verbluffend (maar ik ben niet veel gewend, zeg ik er eerlijk bij).

Tja, en dan die maffe 3D-bril. Die went wel na een paar minuutjes en biedt inderdaad een extra visuele dimensie. Vreemd dat de filmtechniek de laatste jaren zo ontzettend ver gevorderd is, maar dat je nog wel zo’n suf brilletje op je neus hebt staan.