De pijn van het leven voor een prikkie aan de muur!

Luxen onderscheidde zich de laatste tijd voornamelijk met digitale collages. Het schilderwerk – waar hij tientallen jaren van zijn leven verwoed aan wijdde – leek totaal in de vergetelheid te zijn geraakt.
    Geheel ten onrechte zo blijkt nu. Sinds de kunstenaar financieel onafhankelijk is geworden, heeft hij zijn Muze teruggevonden. Met kleurrijke schilderingen brengt Luxen het benauwde begin van het nieuwe millenium in beeld. Actualiteit is hij nooit uit de weg gegaan, en ook deze week zit hij er bovenop.
    Het schilderij The Law, dat voor slechts € 180,- op zijn site aangeboden wordt, biedt ons een inkijk in de dualiteit van het hedendaagse bestaan. Geïnspireerd door de tamelijk uit de hand gelopen demonstratie tegen het Joodse volk, die dubieuze partijen afgelopen weekend in de hoofdstad organiseerden, toont Luxen zijn woede en onmacht met de situatie. De onmacht van het Joodse én het Palestijnse volk, in Holland verkleind naar een strijd tussen schuchtere politie en treiterende Marokkaantjes, vindt zijn weerkaatsing in de tweespalt op het schilderij zelf.
    Het paard verlaat het kwade, de donkere rookwolken. Maar helaas is het niet ongeschonden uit de strijd naar voren gekomen, zo zwart ziet het. Zal het goede (verbeeld door de schone dame met blauwe rok en het witte, gebreide truitje) op de rug van het toegetakelde paard kunnen springen om de weg naar een mooie toekomst in te slaan?

    » Luxen biedt zijn schoonste stukken voor een grijpstuiver aan!