Morrissey in Nijmegen

Doll and the Kicks gaven de aftrap voor Morrisseys concert gisteren in Nijmegen. Het sympathieke bandje met een energieke frontvrouw deed erg denken aan Siouxsie and the Banshees, hoewel op plaat eerder een link gelegd kan worden met No Doubt. Wij zaten gemoedelijk achter in de zaal op het tweede balkon in een luie fauteuil, maar werden compleet weggeblazen door de snoeiharde muziek.

Morrissey deed het evenmin rustig aan. In een rap tempo joeg hij er bijna alle nummers van zijn laatste cd Years Of Refusal doorheen. Af en toe speelde hij een nummer van The Smiths, met Ask als bekendste hit uit de oude doos. Opvallend genoeg werden naast die klassiekers ook de songs van het vijf jaar oude album You are the Quarry enthousiast onthaald door het publiek, waarbij First of the gang to die tot mijn verbazing een vrolijke meezinger was.

Erg spraakzaam was Morrissey niet, hoewel hij voor zijn Nederlandse publiek een mooie quote in petto had: “Thank you for Shocking Blue. We will remember.” Na vijf kwartier stevig doorbeuken en een schamele toegift hield hij het voor gezien, het publiek aangenaam met suizende oren achterlatend.

Speciaal voor de lezers van Primaire Berichten heb ik het hele optreden op video opgenomen! Maar op miraculeuze wijze bleek er bij thuiskomst slechts 1 enkele minuut van het concert op band te staan…

    » Het NRC is enthousiast
    » Oor was ook van de partij