Muzieklijstjes

Vandaag leveren de subjectivisten hun wekelijkse muzieklijstjes weer in. Correcte lijstjes van alternatieve bandjes op kleine labels. Bij voorkeur bands waar nog nooit een sterveling van gehoord heeft, want dat staat nu eenmaal indrukwekkender.
    Greut.nl presenteert een tegen-lijstje. Wij kijken niet naar de status van een band in het alternatieve circuit, maar beoordelen de bands puur op hun muzikale merites. Teksten of platenlabel worden absoluut niet in een oordeel betrokken. Op basis van onafhankelijke criteria rollen dan geen slaapverwekkende “independent” acts uit de bus als Spinvis, Wilco, The Notwist, of duistere bands als Kettel, Damer, Mokira, Kaito. Dan komt opeens echte muziek bovendrijven!
    Mensen die zich zo serieus met muziek bezighouden als de Subjectivisten zouden eens moeten proberen onbevooroordeeld naar muziek te luisteren van bands die in het verleden misschien niet altijd even interessante muziek gemaakt hebben. Misschien staat hun nummer één dan niet eens zover bij die van ons vandaan:
    1. Korn – Here to stay
    2. Hoobastank – Better
    3. Starsailor – Poor Misguided Fool
    4. Leningrad – WWW
    5. System of a Down – Prison Song

» De Subjectivisten