AEX op weg naar 0

De AEX-index is een indicator voor de graaibaarheid en inhaligheid van de Nederlandse economie. Hoe hoger deze index staat, hoe meer geld er valt binnen te schrapen. Voor de professionals althans. Simpele burgers stappen steevast te laat in, waarop de beurs prompt naar beneden kukelt en Jan Petmans al zijn centen kwijt is. Aan de keldering van de AEX die zich op 11 september heeft ingezet, lijkt echter geen einde te komen.
    Of de AEX de magische grens van 0 punten zal doorbreken, is nog even de vraag. Wat er dan zal gebeuren weet niemand. Morgen zou de (voor analisten) kritische grens van 400 punten genomen kunnen worden. Beursberichten lezen als een aanval op het wereldrecord door Sergej Boebka. Maar hoe hoog zijn polsstok ook reikte, Boebka belandde altijd weer op het kussen.
    Parallel met dit geëtter loopt de economische stagnatie. Dit is een veel serieuzere zaak. Bij ons bedrijf – dat een jaar geleden nog elke kwakende debiel onderdak bood – is de tegenwind overgegaan in een typhoon. Vandaag werden acht man zonder pardon de laan uitgestuurd. Wat is nou acht man? Bij ons is dat 10% van de werknemers.
    Verder heeft onze directie meegedeeld dat er geen verlenging in zit voor de mensen die momenteel een jaarcontract hebben. Dit houdt in dat we aan het eind van het jaar nog zo’n 60 man over hebben. Bij dit nieuws valt het bericht dat onze salarissen bevroren worden in het niet.
    Waar staat greut.nl over een half jaar? Weer in de Rotterdamse haven vrachtwagens met bedorven varkensvlees naar Wit-Rusland te sturen? Dank je de koekoek!
    Met ingang van morgen wordt greut.nl een betaalde site. Van iedere bezoeker zal een verplichte vrijwillige bijdrage van 15 euro per maand geïnd worden. Een businessplan is in de maak.

    » Beleggen? Je zal Gekke Gerritje wezen!
    » De AEX op weg naar een historisch dieptepunt!
    » De laan uit…