Politiek voor Beginners – Les 1

Stel, ik wil een bedrijf oprichten in Spanje. Dan zou het misschien verstandig zijn om eerst een cursusje Spaans aan de Volksuniversiteit te doen, gevolgd door een weekje “Spaans voor Beginners” in Madrid.
    Studenten Geneeskunde oefenen in hun eerste snijlessen niet op Prins Claus, maar op plastic poppen of reeds overleden proefpersonen.
    Wat doen mensen die de de Tweede Kamer in willen? Die beginnen niet voorzichtig op lokaal niveau ervaring op te doen, nee, die mensen worden lid van de LPF. Een land van 16 miljoen inwoners besturen lijkt hun een uitstekende proeftuin voor hun cursus “Politiek voor Beginners”.
    Waar gehakt wordt vallen spaanders, maar om nu gelijk het hele bos om te kappen… Door het optreden van de LPF’ers dreigt Nederland onwerkelijk snel tot het bedachtzame niveau van een bananenrepubliek binnen de EU af te glijden.
    Een LPF-staatsecretaris is reeds afgetreden omdat zij een fervente aanhangster van de grootste drugscrimineel uit het Amazonegebied was; een LPF-minister stuurt één van zijn belangrijkste ambtenaren de laan uit, omdat diens haarkleur hem niet aanstaat en nu al blijkt dat de voorlichtster van de Lijst Pim Fortuyn haar functie misbruikt voor privé-zaken.
    Het wordt tijd om een “zwartboek” bij te houden waarin we alle missers van de LPF chronologisch bijhouden, zodat we bij de komende Kamerverkiezingen niet met lege handen of met de mond vol tanden staan.
    Red de democratie! Lever je bijdrage in de reactietool!

    » Eerdere uitglijders van Mat Herben