Rectificatie

De redactie van de Primaire Berichten wil haar spijt betuigen over het ongefundeerde artikel dat gisteren op deze website is verschenen. De redactie heeft nimmer de bedoeling gehad om een gewaardeerd premier van een collega EU-land in een kwaad daglicht te plaatsen en betreurt het ten diepste dat sommigen het bericht als dusdanig hebben kunnen opvatten.

Tevens wil de redactie benadrukken dat het zich nooit heeft willen bemoeien met de interne aangelegendheden van een ander land. Sterker nog, de ontwikkelingen die de heer Berlusconi in gang zet in Italië kunnen wellicht ook voor andere Europese staten van groot belang zijn.

De vandaag door Berlusconi aangekondigde grondwetswijzigingen waarin de premier meer macht krijgt en de rechterlijke macht een deel van haar autonomie verliest, worden volledig door de Primaire Berichten onderschreven. De redactie is het geheel met de politiek leider van Forza Italia eens dat de huidige problemen alleen opgelost kunnen worden door een sterke man. Dat Italiaanse rechters de hardwerkende Berlusconi vervolgens voor de voeten blijven lopen met oninteressante en verjaarde omkopingsaffaires is natuurlijk een schande voor een degelijk functionerende rechtsstaat.

Forza Italia!