Verbeter het milieu, begin bij jezelf: 923 punten

Toen de Consumentenbond ons internetbedrijf als klant verliet had ik opeens geen login meer om de producttesten op hun website te bekijken. Sites als Kieskeurig kende ik nog niet en daarom werd ik noodgedwongen maar lid van de Consumentenbond.

Leden van de bond krijgen iedere maand de Consumentengids thuisgestuurd. Deze maand staan daar niet alleen onmisbare testen in over rollators en aardappelen, maar ook een persoonlijke milieutest. Door een aantal vragen te beantwoorden kun je uitrekenen in hoeverre je een milieubelastend leven leidt.

In de test scoorde ik 923 punten, waarmee ik maar een fractie onder het totaal van de gemiddelde Nederlander zat. En dat terwijl mijn huishouden geen auto heeft, en ook geen magnetron, wasdroger, sauna, airco, waterbed of afwasmachine. Daarnaast eet ik geen vlees en wel ekogroenten.

De helft van mijn milieubelastende punten scoorde ik evenwel in de rubriek vakanties. Vooral het subonderdeel vliegvakanties deed de kassa rinkelen, want daar haalde ik de maiximale score van 285 punten! In de toekomst daarom op greut.nl: Uitgebreide fotoverslagen van boeiende fietsvakanties in Noord- en Zuid-Holland.