Einduitslag Wijk aan Zee 2005

Vandaag vindt in Wijk aan Zee de aftrap plaats van het Hoogovens Schaaktoernooi. Helaas voor de jongens publiceert Primaire Berichten op de openingsdag reeds de einduitslag. De schakers kunnen dus beter – in plaats van zich te vermoeien – in De Mooriaan een biertje gaan pakken.

 1. Anand – De meest constante schaker van de eenentwintigste eeuw, en bovendien de sterkste speler van dit moment.
 2. Leko – Greep op een haar na naast de wereldtitel, is in vorm en zal Anand maar een half puntje toegeven. Publiekslieveling van de Primaire Berichten.
 3. Grisjoek, Kramnik – Grisjoek werd na Kasparov tweede bij het Kampioenschap van Rusland, lijkt eindelijk zijn belofte te gaan inlossen, maar komt in Wijk aan Zee net tekort. Kramnik is sterk als altijd, maar speelt in zijn verstrooidheid een paar onnodige remises.
 4. Adams – Zal dit toernooi als Russendoder opereren, maar knullig verliezen van Van Wely.
 5. Topalov, Svidler – De mannen die het zouden moeten maken, maar te vaak een steekje laten vallen.
 6. Sokolov – De sterkste Nederlandse schaker haalt net geen 50%-score.
 7. Morozevitsj – Hij kan zo goed schaken, maar heeft altijd iets vaags onder de leden.
 8. Short – De oude, sluwe vos zal op miraculeuze wijze meer punten binnen sprokkelen dan je op basis van zijn rating mag verwachten.
 9. Ponomariov, Bruzon – Ponomariov heeft sinds zijn wereldtitel van 2002 weinig aansprekende resultaten meer geboekt. De Cubaan is de zwakke broeder in de groep, maar zal zich kranig weren.
 10. Van Wely – Kan zijn goede prestatie van de laatste jaren geen vervolg geven. Staat ie soms te vaak in de file met zijn dure sportwagen?
 11. Polgar – Als klein meisje wist zij iedere schaker te overrompelen, maar om 6 uur lang geconcentreerd achter een schaakbord te zitten wanneer de kleine spruit ‘s nachts vier keer om moeder heeft gebruld, is in dit bloeddorstige deelnemersveld te veel gevraagd.

Om de feestvreugde compleet te bederven: Grootmeestergroep B wordt een prooi voor de Oekraïense smurf Karjakin en Grootmeestergroep C is voor de Rus Korotyljov.

    » Corus Chess Tournament