FC Tom houdt Spartak Moskou op 1-1

Gisteren kwam Spartak Moskou op bezoek in Tomsk. Spartak is één van de meest succesvolle clubs uit het Russische voetbal. In de tijd van de Sovjet-Unie eisten zij 12 keer het landskampioenschap op, voor het eerst in 1936. Sinds 1991 bestaat de Sovjet-Unie niet meer en ontbreekt Spartaks eeuwige rivaal: Dinamo Kiëv. Het is dan ook geen wonder dat Spartak sindsdien alweer negen keer de Russische titel won.

De voornaamste concurrenten van Spartak in de Russische competitie vormen de andere Moskovische clubs, zoals Dinamo en CSKA. De laatste club sloeg de laatste twee jaar toe en liet beide keren aan Spartak de tweede plaats. Kortom, Spartak Moskou is een grote naam en tegen die ploeg ben je blij met elk puntje.

FC Tom speelde gisteren echter een zeer puike wedstrijd en nam in de betere eerste helft een voorsprong dankzij een goal van (alweer) Denis Kiseljov. Spartak miste een penalty, maar kwam in de tweede helft beter voor de dag. Dzjoeba scoorde de 1-1. FC Tom suddert met 6 uit 5 in de middenmoot. Spartak verloor de koppositie aan CSKA.