FC Tom Tomsk

Tijd om kleur te bekennen! Dit weekend begint de Russische voetbalcompetitie (die loopt van maart tot en met november) en hij belooft reuzespannend te worden. Helemaal voor FC Tom (Tomj) uit Tomsk. Vorig seizoen bezetten zij een indrukwekkende achtste plaats, slechts vier stekken achter de miljoenenploeg Zenit van Dick Advocaat!

Dit jaar gaan we eens van week tot week kijken hoe het sterrenelftal uit de diepte van de tajga het er vanaf brengt. Want wie is er nou niet benieuwd naar de prestaties van spitsen Kiseljov, Jarkov en Boelyga? Of van die verrassende topscoorder, de verdediger Valeri Klimov? Dit alles onder het bemoedigende gesternte van toptrainer Valeri Petrakov!

Zaterdag vindt de seizoensopening plaats, thuis tegen Spartak Naltsjik. Normaal gesproken een kat in het bakkie; als onze jongens hun emoties voor eigen publiek maar in de hand weten te houden! Want zoals Petrakov opmerkte na de verloren bekerwedstrijd tegen Dinamo Moskou (2-0): “Niet iedereen heeft vandaag alles gegeven, maar dat probleem lost zich binnen het team wel op”.

FC Tomj Tomsk

    » FC Tom Tomsk
    » Alle berichten over Voetbal in Rusland