Historische finale in Moskou

Het kostte beide mannen wat moeite, maar morgen staan Radzjabov en Kasparov – beide geboren te Bakoe – tegenover elkaar in de finale van het Moskouse Grand Prix Toernooi! De prestatie van Radzjabov was misschien nog knapper dan die van zijn grote voorbeeld Kasparov. In de tweede partij stond Timoer met wit op hangen en wurgen tegen Beljavski, maar niet zonder een beetje geluk wist hij die partij remise te houden.
    Na 4 remises was het tijd voor de “sudden death”, waarin wit 5 minuten en zwart 4 minuten bedenktijd krijgt, maar wit moet winnen. Bij remise gaat de overwinning naar zwart. Radzjabov trok wit. Hij moest dus winnen van Beljavski. Waar zijn tegenstander Ivantsjoek gisteren niet in slaagde, lukte het Radzjabov wel. Hij won de beslissende partij.
    Ook Kasparov had het met wit in de tweede partij tegen Chalifman even benauwd. Toch bleven de eerste drie partijen remise. In het vierde vluggertje sloeg hij alsnog toe, zodat we morgen een fantastische strijd tussen de tovenaarsleerling en zijn leermeester kunnen aanschouwen.
    Vanaf twee uur live op de site van de FIDE!