Ontknoping volgt

De redactie wordt de laatste weken weer bestookt met brieven van opgewonden en wanhopige lezers die graag op de hoogte gehouden willen worden van de ontknoping in de Russische voetbalcompetitie. Vanaf 2012 gaan de Russen trouwens over op een zomercompetitie en zal er – net als in de rest van Europa – in april/mei ontknoopt worden.

In Sint-Petersburg kunnen komende week de kampioensvlaggen weer uit de mottenballen gehaald worden. Zenit zal na twee jaar onderbreking door Roebin Kazan opnieuw tot kampioen gekroond worden. Dat kan aankomende woensdag al gebeuren, mits CSKA opzij geschoven wordt in een rechtstreeks duel, wat een kraker! CSKA en Roebin vechten nog om de tweede plek.

FC Tom, voor de zomer nog lekker op dreef, bakt er de laatste weken weer helemaal niets van en zakt geruisloos weg richting de degradatiezone. Het favoriete team uit Tomsk zal net niet degraderen. Sibir (die eerder dit jaar PSV een oorwassing gaf) en een ander (nog aan te wijzen) provinciaal team zijn de pineut. De Russische competitie heeft nog drie speelrondes te gaan, waarna de het uitgebreide Russische vreemdelingenlegioen bijna vier maanden op wintersportvakantie gaat.