Tom speelt met vuur

Dat is wel even kicken! Na het thuisverlies tegen Roebin Kazan (0-2) staat FC Tom stevig onderaan in de Russische competitie. Er zijn nog slechts vier competitierondes te gaan, dus dat moet de trainers en geldschieters van deze Siberische provincieclub niet helemaal lekker zitten.

Maar – zoals ik eerder al verteld had – laatste worden mag. Voorlopig. Omdat Rusland van een zomer- naar een wintercompetitie overgaat wordt er dit jaar een half jaar aan de reguliere competitie vastgeplakt. De nummers 1 t/m 8 zullen in een minicompetitie om de landstitel gaan strijden. Alle grote teams, Zenit, Spartak Moskou, CSKA, Roebin Kazan, en ook Anzji Machatsjkala, zitten hierbij. Het grut uit de provincie, de nummers 9 t/m 16 (ha Tom!) strijden om de twee degradatieplaatsen.

Ik meen dat de teams met behoud van punten het laatste deel van de competite ingaan, dus Tom moet er wel even aan gaan trekken. Het gat met de nummer 11 is slechts 4 punten. Maar dan mag trainer Sergej Perednja onze held Jevgeni Starikov wel weer eens opstellen! Geen idee wat er met die jongen aan de hand is, maar hij speelt niet en soms zit hij zelfs niet bij de reserves. Boe-hoe!