Tom verliest van Koebanj

Hoe vergaat het onze jongens in Tomsk eigenlijk? Dit weekend was er interlandvoetbal (Rusland versloeg Andorra met 4-0), maar de wedstrijd die FC Tom vorige week speelde tegen FC Koebanj uit Krasnodar, had ik nog niet vermeld.

Niet dat er veel te vermelden valt… FC Tom ging weer de boot in en verloor dit keer met 2-1. Koebanj kwam op 2-0 en op slag van rust maakte Klimov de aansluitingstreffer. Na rust werd er meer gevochten dan gevoetbald. De Kroaat Weinz en een van de tegenstanders werden van het veld gestuurd. Weinz heeft inmiddels drie wedstrijden aan zijn broek hangen.

Het meeste spektakel kwam opnieuw van trainer Petrakov. Hoewel hij vorige week nog beweerde dat hij Chomoetovski en Boelyga aan de kant zou houden, stonden beide spelers vandaag toch in de basiself. Zonder verdere uitleg. En op de persconferentie kwam Petrakov Cruijffiaans voor de dag: “Als je niet scoort, verlies je normaal gesproken”.

Aan kop van de Russische eredivisie staat CSKA nu een punt voor op Krylja Sovjetov, Zenit en Spartak Moskou. FC Tom staat met 11 uit 11 nog maar vlak boven de degradatezone. Volgende week moeten we tegen Roebin uit Kazanj die driepunter maar weer eens in huis houden!