Zenit kampioen, Tom in veilig water

Dat Zenit Sint-Petersburg kampioen van Rusland werd, was zelfs in Nederland groot nieuws. Niet zozeer omdat eindelijk de hegemonie van de Moskovische clubs doorbroken werd, ook niet omdat oud-AZ’er Fernando Ricksen er speelt, maar natuurlijk omdat de nationale kop van jut Dick Advocaat met deze selectie wel successen behaalt.

Voor FC Tom verliep het seizoen niet al te gladjes. Na de zomer bivakkeerden de Siberiërs zelfs enkele weken op een degradatieplaats. Maar na de 3-1 winst op Chimki vorige week, kon er gisteren met een gerust hart van Spartak Naltsjik verloren worden (1-0): de buit was binnen. FC Tom eindigt deze competitie op een elfde stek. Toch komt de ploeg nog in aanmerking voor Europees voetbal. In april 2008 (dan al?) speelt het namelijk de halve finale om de beker tegen CSKA Moskou.

Russiche voetbalcompetitie 2007

Twee elftallen degraderen uit de Russische eredivisie: Rostov uit Rostov na Donu en Koebanj uit Krasnodar. De nieuwkomers komen volgend seizoen uit Jaroslavl (Sjinnik werd kampioen van de Eerste Divisie) en – dat vinden ze vast leuk in Moskou – Terek uit Grozny, de hoofdstad van Tsjetsjenië!