Onrust

De veelvuldige arrestaties van Garri Kasparov, oppositieleider in Rusland, staan niet op zichzelf. Fotograaf Oleg Klimov schrijft in zijn bericht Het is begonnen:

“Сотрудники тюменского Центра по противодействию экстремизму начали аресты самых известных в городе представителей оппозиции из среды антифашистов и анархистов. В здание на улице 30 лет Победы,6 увезли молодых активистов Кендера и Акбара. Как пояснил начальник Тюменского центра, аресты продолжатся.”

(Medewerkers van het Centrum tegen Extremisme uit Tjoemen zijn begonnen met het arresteren van oppositiekopstukken van de antifascistische en anarchistische beweging. De activisten Kender en Akbar zijn weggevoerd. Het hoofd van het centrum deelde mee dat de arrestaties door zullen gaan.)

Modern Rusland heeft het niet zo op opposanten. In De Groene van deze week staat een artikel over de moord op de Russische advocaat Stanislav Markelov. Oppositie of onderzoeksjournalistiek ten aanzien van Tsjetsjenië staat garant voor een kort leven.